ГоловнаПолітика

Богословська оголосила про рішення балотуватися в президенти, але тільки на один термін

Гроші на агітацію політик розраховує отримати за рахунок продажу своєї книги і внесків громадян.

Богословська оголосила про рішення балотуватися в президенти, але тільки на один термін

Колишня депутат Верховної Ради III, VI і VII скликань Інна Богословська вирішила балотуватися в президенти України.

Про це вона заявила під час прямого ефіру у Facebook у четвер, 26 липня.

Богословська підкреслила, що в разі перемоги не має наміру балотуватися на другий термін.

"Ці президентські вибори будуть історичними, тому що Україна вже вичерпала минулий ресурс розвитку - і так, як сьогодні, жити не можна... Я твердо вирішила не тільки йти на ці вибори, а й перемогти... Я йду свідомо тільки на один термін. У нас два завдання: навести лад у країні... І відчини двері для тієї молоді, що повинна прийти у владу. Вона сама це зробити не зможе", - сказала вона.

Богословська розповіла, що гроші на передвиборну агітацію вона розраховує отримати за рахунок продажу своєї книги "Майбутнє починається сьогодні" і внесків громадян.

"Я не звертаюся по допомогу до великих фінансово-промислових груп. Тому що хочу бути вдячною за свою перемогу і служити тільки вам - громадянам України", - сказала політик.

Богословська - заслужений юрист України, член Спілки юристів України, раніше була заступницею її голови і очолювала її Харківську облорганізацію. Вона очолює громадську організацію "Віче України". У Верховній Раді III скликання входила до фракції "Трудова Україна", в Раді VI і VII скликань входила до складу фракції Партії регіонів, але двічі покидала її.

Нагадаємо, чергові вибори президента України і Верховної Ради повинні пройти 2019 року. На початку року найпопулярнішими політиками називали Юлію Тимошенко і президента Петра Порошенка.

У липневому опитуванні GfK Ukraine жоден з можливих кандидатів у президенти не набрав понад 10% голосів. При цьому лідером електоральних уподобань залишається Тимошенко (10%), на другому місці з мінімальним розривом - Володимир Зеленський (7%), Святослав Вакарчук (6%), Анатолій Гриценко (6%), Петро Порошенко (5%), Юрій Бойко (5%) і Олег Ляшко (5%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram