ГоловнаПолітика

Мер Ірпеня подав у відставку

Карплюк збирається балотуватися до Верховної Ради.

Мер Ірпеня подав у відставку
Владимир Карплюк
Фото: Антикор

Мер Ірпеня Володимир Карплюк, який проходить підозрюваним у двох кримінальних провадженнях, оголосив про складення повноважень з 2 серпня.

На сайті Ірпінської міськради сказано, що він збирається балотуватися в депутати Верховної Ради. Цей пост гарантує йому недоторканність від кримінального переслідування.

Карплюка в грудні 2017 року звинуватили в злочинного угруповання. Йому інкримінують кримінальні злочини, передбачені ч.1 ст.255 (створення злочинної організації), ч.4 ст.28 та ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном, вчинене у складі злочинної організації), ч.4 ст.28 та ч.1 ст.205 (фіктивне підприємництво, вчинене у складі злочинної організації), ч.4 ст.28 та ч.3 ст.358 (підроблення документів, вчинене в складі злочинної організації), ч.4 ст.28 та ч. 1 ст.366 (службове підроблення, вчинене в складі злочинної організації) Кримінального кодексу.

Крім того, в серпні 2017 року його звинуватили в порушенні правил безпеки під час будівництва (ч.2 ст.272 Кримінального кодексу), яке призвело до загибелі людини. Воно стосується аварії гусеничного крана в 2011 році, стріла якого впала на робітників.

Карплюк займає пост мера Ірпеня з 2014 року. Наприкінці 2015 року на чергових місцевих виборах він знову переміг, набравши 53,8% голосів.

Ірпінь - велике передмістя Києва, що активно розвивається, де проживає понад 50 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram