ГоловнаПолітика

Посол Італії підтвердив підтримку його країною територіальної цілісності України

МЗС викликало посла після заяв міністра внутрішніх справ Італії про "російський Крим".

Посол Італії підтвердив підтримку його країною територіальної цілісності України
Фото: ambkiev.esteri.it

Посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа підтвердив підтримку його країною суверенітету і територіальної цілісності України на всіх міжнародних майданчиках.

Про це він заявив під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль, повідомляє прес-служба МЗС.

Зазначається, що на цю зустріч дипломат був запрошений для роз'яснень у зв'язку з неприпустимими висловлюваннями міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні щодо України.

"Позиція Італії щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України чітка і послідовна, про що Італією офіційно заявлено на всіх міжнародних майданчиках, включаючи нещодавні заходи, які відбулися в рамках ЄС, НАТО і Сімки", - зазначив посол.

Зі свого боку у МЗС наголосили, що Україна сподівається, що Італія і надалі сприятиме збереженню єдиної позиції ЄС щодо підтримки України в боротьбі з російською агресією.

Нагадаємо, в інтерв'ю The Washington Post глава МВС Італії назвав анексію Криму законною, а Революцію Гідності фальшивою. Раніше британська Financial Times назвала новий уряд Італії проросійським і антиєвропейським, а також - "новими варварами біля воріт Рима".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram