ГоловнаПолітика

МЗС викликало посла Італії через висловлювання Маттео Сальвіні про Україну

Голова МВС Італії назвав анексію Криму законною, а Революцію Гідності фальшивою.

МЗС викликало посла Італії через висловлювання Маттео Сальвіні про Україну
Фото: Макс Требухов

Міністерство закордонних справ України обурене висловлюваннями міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні в інтерв'ю газеті The Washington Post, в яких ставиться під сумнів суверенітет і територіальна цілісність України.

"Засуджуємо позицію італійського політика як таку, яка не ґрунтується на реальних фактах і суперечить визнаним принципам і нормам міжнародного права", - йдеться в коментарі МЗС.

Також в МЗС викликали посла Італії в Україні з метою висловлення протесту і отримання роз'яснень. "Розраховуємо, що уряд Італії ще раз засудить російську агресію проти України, окупацію Криму і Донбасу", - наголошується в документі.

У МЗС впевнені, що безвідповідальні висловлювання і заяви окремих політиків не здатні поставити під сумнів тверду позицію міжнародної спільноти щодо підтримки України у відновленні свого суверенітету і територіальної цілісності.

Раніше в інтерв'ю The Washington Post голова МВС Італії назвав анексію Криму законною, а Революцію Гідності фальшивою.

Нагадаємо, раніше британська Financial Times назвала новий уряд Італії проросійським і антиєвропейським, а також - "новими варварами біля воріт Риму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram