ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв не "кошмарити" водіїв авто на єврономерах

Це питання буде врегульоване в законодавчому порядку.

Гройсман пообіцяв не "кошмарити" водіїв авто на єврономерах
Фото: Владислав Мусиенко

Питання автомобілів на єврономерах буде врегульовано в законодавчому порядку, а поки що водіїв цих авто ніхто не буде "кошмарити".

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду в парламенті, передає УНН.

"Що стосується автомобілів на єврономерах - ця проблема вимагає законодавчого врегулювання, визначена нова політика з точки зору митних платежів, які сплачують українці за автомобілі. Що стосується 479-ї постанови уряду - про те, щоб руйнувати тіньові схеми під час розмитнення товарів в Україні, - ми не дивимося, що це за товари ... Я вважаю, що цю постанову треба тільки посилювати і робити все, щоб вона працювала. Стосовно водіїв і автомобілів ніяких репресій бути не може", - сказав прем'єр.

Він також пообіцяв провести розмову з цього питання з Нацполіцією і з усіма, "з ким необхідно".

Нагадаємо, в центрі Києва мітингують власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які вимагають знизити митні платежі. У середу вони заблокували проїзд транспорту від станції метро "Арсенальна" до Європейської площі.

Раніше голова податкового комітету Ради Ніна Южаніна повідомила, що штраф за порушення терміну перебування авто, ввезеного тимчасово або в режимі транзиту, може становити 170 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram