ГоловнаПолітика

Макрон зустрівся з Порошенком перед поїздкою в РФ до Путіна

Президенти говорили про ситуацію на Донбасі.

Макрон зустрівся з Порошенком перед поїздкою в РФ до Путіна
Фото: president.gov.ua

Президент Франції Еммануель Макрон у четвер зустрівся з президентом України Петром Порошенком. Через три дні Макрон збирається в Росію на фінал чемпіонату світу з футболу, де в нього передбачена зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

Прес-служба президента України повідомила, що Порошенко і Макрон говорили про ситуацію на Донбасі і погодили подальші кроки для забезпечення виконання Мінських домовленостей і введення миротворчої місії ООН. Зокрема, президенти визнали за необхідне активізувати переговорний процес у нормандському форматі.

Порошенко також говорив Макрону про важливість звільнення українських політв'язнів, включаючи Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха, яких утримують за ґратами в Росії і Криму.

Президент подякував Макрону за рішення ЄС продовжити економічні санкції до 31 січня 2019 року і запросив його відвідати Україну.

Нагадаємо, раніше в четвер Порошенко зустрічався з президентом США Дональдом Трампом, прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram