ГоловнаПолітика

Головлікарем Харківської обласної лікарні призначили скандального Федака

МОЗ не погодило кандидатуру, оскільки Богдана Федака засудили за продаж дітей за кордон.

Головлікарем Харківської обласної лікарні призначили скандального Федака
Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківська ОДА призначила головним лікарем обласної лікарні Богдана Федака, проти кандидатури якого виступало Міністерство охорони здоров'я.

Як повідомила керівник апарату обладміністрації Вікторія Белявцева, призначення на посаду проходило на конкурсній основі, Федак цей конкурс пройшов, і в 10-денний термін після оголошення результатів ніхто не оскаржив його призначення.

За словами Белявцева, Федак пройшов спеціальну перевірку "в повному обсязі і чітко відповідно до чинного законодавства".

Нагадаємо, в березні Міністерство охорони здоров'я не погодило призначення Федака на посаду начальника управління охорони здоров'я Харківської обладміністрації через притягнення його в минулому до кримінальної відповідальності. За даними МОЗ, у 1995 році Федака заарештували за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 165 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 172 (службове підроблення) Кримінального кодексу (в редакції 1960 року).

Суд визнав Федака винним у справі, що фігурувала в ЗМІ як "справа дітей", і призначив покарання у вигляді 2 років 6 місяців позбавлення волі.

Федак, який займав 1995 року посаду головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні, був визнаний винним у незаконному оформленні усиновлення дітей іноземними громадянами. Він вийшов на волю за амністією.

У 2006 році, коли мером Харкова був Михайло Добкін, Богдан Федак став головлікарем міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. З 2010 року він очолює Харківську обласну клінічну лікарню. Місце керівника Управління охорони здоров'я ХОДА вакантне з літа 2016 року, коли стало відомо, що звільнився Олександр Галацан. Відтоді обов'язки начальника обласного управління охорони здоров'я виконує Галина Сіроштан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram