ГоловнаПолітика

Парубій пообіцяв, що кулуари Ради для журналістів не закриють

Спікер закликав журналістів узяти участь у підготовці нових правил акредитації.

Парубій пообіцяв, що кулуари Ради для журналістів не закриють
Фото: Cлово і діло

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій пообіцяв, що кулуари парламенту для журналістів не закриють.

Про це він заявив журналістам у кулуарах ВР, передає кореспондент РБК-Україна LB.ua.

"Ніякого обмеження доступу для українських журналістів в українському парламенті не буде. Це моя чітка позиція. І вона ніколи не змінюється", - сказав Парубій.

Також голова парламенту зазначив, що отримав заяву, підписану вчора 40 журналістами, з вимогою не підписувати рекомендації регламентного комітету щодо закриття кулуарів для ЗМІ.

Спікер закликав журналістів створити громадську раду для консультацій з Апаратом ВР для підготовки нових правил акредитації.

Нагадаємо, правила акредитації в український парламент доволі прості і "ліберальні", загальна кількість акредитованих журналістів сягає 4 тисяч осіб.

Раніше регламентний комітет Ради рекомендував обмежити доступ журналістів до будівлі парламенту, зокрема допускати співробітників ЗМІ тільки в прес-ложу на третьому поверсі, а доступ до кулуарів, де відбувається безпосереднє спілкування з депутатами, - заборонити. Після цього акредитовані журналісти зібрали 40 підписів проти закриття кулуарів Ради і передали їх Парубію.

Ідея обмеження доступу журналістів до депутатів періодично "спливає" в парламенті. Так, у 2013 році провладна Партія регіонів пропонувала посадити журналістів за скло, відгородивши ложу преси.

Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Гетто в Раді".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram