ГоловнаПолітика

Суд не зміг продовжити арешт Савченко

Термін перебування нардепа під арештом закінчується 13 липня.

Суд не зміг продовжити арешт Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва не зміг розглянути клопотання про продовження арешту народного депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Спочатку прокурор оголосив клопотання про відвід слідчого судді Олени Мєлєшак. Коли прийшла інша суддя Оксана Хардін, щоб розглянути це питання, захист подав клопотання про її відвід.

У результаті клопотання адвокатів Савченко відхилили, що дозволило задовольнити клопотання прокурора.

Загалом процес тривав близько шести годин. Поки що невідомо, хто і коли буде розглядати питання про запобіжний захід Надії Савченко.

У березні суд вирішив взяти Савченко під варту без можливості внесення застави до 20 травня. Згодом суд залишив Савченко під арештом до 13 липня.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Савченко. Їй закидають змову з метою силового захоплення влади, підготовку до силового захоплення влади, підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків, підготовку до теракту, сприяння терористичній організації "ДНР", незаконне поводження зі зброєю.

На початку червня перевірка на поліграфі підтвердила, що Савченко готувала теракти в урядовому кварталі Києва та в будівлі парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram