ГоловнаПолітика

Влада спекулює перед виборами на дражливих для суспільства питаннях, - Вілкул

"Людям немає чого запропонувати, тому і відбуваються спекуляції".

Влада спекулює перед виборами на дражливих для суспільства питаннях, - Вілкул
Александр Вилкул

Співголова фракції "Опозиційного блоку" в Верховній Раді Олександр Вілкул вважає, що влада свідомо напередодні виборчої кампанії актуалізує питання, які розколюють суспільство, в боротьбі за голоси. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Вибори вже почалися, почалися з того, що розколює суспільство, - з радикалізації, спекуляції на релігійних та історичних питаннях. Людям нічого запропонувати, рейтинг влади на рівні знежиреного кефіру, тому і відбуваються спекуляції на дошкульних для нашої країни питаннях, щоб набрати хоч щось", - заявив Вілкул.

При цьому він зазначив, що є прихильником позачергових виборів - і президентських і парламентських. А ясність, хто буде балотуватися від "Опоблоку", з'явиться восени, коли буде проведено внутрішні праймеріз у партії.

"У «Опозиційному блоці» восени будуть проведені певні праймеріз і буде прийнято рішення, хто балотуватиметься на президентських виборах. Очевидно, це буде людина, яка користується максимальною повагою, максимальною довірою і зможе перемогти. Якщо партія вибере кандидатом мене, то я буду брати участь у виборах тільки для того, щоб перемагати", - зазначив депутат.

При цьому він акцентував на тому, що у сьогоднішньої влади найнижчий рейтинг і низький рівень довіри, і це автоматично знижує довіру до всіх політиків у країні.

Серед причин, на думку Вілкула, - зростання комунальних тарифів, трудова еміграція, рекордні борги із зарплати в розмірі 2,6 млрд гривень, у тому числі - 1,1 млрд шахтарям.

"Борги із зарплати складають більш ніж 2,6 млрд гривень. Це абсолютний рекорд. У шахтарів борги із заробітної плати - 1,1 млрд. Водночас чиновникам НАК «Нафтогаз» виплачують премію 1,2 млрд. І половину цих грошей вони вже отримали. З людей просто знущаються. 30 вугільних шахт ще працюють, дають українське вугілля. Коли в країні одні з найбільших покладів вугілля в світі, причому це і Волинський басейн, і Львівський, Дніпропетровська область, Донецька, Луганська області, половина уряду шикується, коли приходить баржа з американським вугіллям, і співає гімн України. Це ганьба", - заявив Вілкул.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram