ГоловнаПолітика

Директор "Трейд Коммодіті" повернувся в Україну і прийшов на допит у НАБУ

Гарькавий був у розшуку у справі про розкрадання 149 млн гривень під час закупівлі палива для Міноборони.

Директор "Трейд Коммодіті" повернувся в Україну і прийшов на допит у НАБУ
Фото: facebook.com/elena.stor

Національне антикорупційне бюро допитує неформального керівника компанії "Трейд Коммодіті" Володимира Гарькавого, який був у розшуку і прибув напередодні в Україну.

Про це повідомило джерело в НАБУ.

За його словами, поки що Гарькавого не затримуватимуть.

Суд повинен розглянути питання про обрання йому запобіжного заходу.

Раніше Гарькавого було оголошено в розшук у справі про розкрадання 149 млн гривень при закупівлі палива для Міністерства оборони. Тривалий час він переховувався від слідства, але на цей момент він уже не перебуває в розшуку.

Нагадаємо, на початку 2016 року раніше невідома група компаній "Трейд Коммодіті" стала активним учасником тендерів. Через якийсь час вона забезпечувала більш ніж половину поставок нафтопродуктів, які закуповуються Міноборони і "Укрзалізницею". 11 жовтня 2017 року в рамках розслідуваннях цих тендерів НАБУ затримало заступника міністра оборони, а також директора департаменту держзакупівель і постачання матеріальних ресурсів МОУ.

Детективи встановили, що навесні 2016 року між міністерством і переможцем конкурсних торгів було підписано 14 договорів на поставку палива для техніки спеціального призначення на 1 млрд гривень. Однак уже влітку без будь-яких правових підстав замовник і постачальник підписали низку додаткових угод про підвищення ціни за одиницю товару в середньому на 16% від початкової вартості. На підставі цих договорів на рахунки постачальника переказали 149,339 млн гривень.

Сторона звинувачення вважає, що посадові особи Міноборони за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства вчинили злочин, передбачений ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У грудні минулого року Апеляційний суду Києва арештував дев'ять автомобілів і шість квартир керівників "Трейд Коммодіті" Володимира Гарькавого і Володимира Трофименка, підозрюваних у причетності до розкрадання 149 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram