ГоловнаПолітика

САП заявила про зрив засідання у справі екс-прокурора Суса

Судове засідання перенесено на 12 липня.

САП заявила про зрив засідання у справі екс-прокурора Суса
Дмитрий Сус

Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила про черговий зрив засідання у справі колишнього начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитра Суса.

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейсбуці.

Зазначають, що 12 червня під час підготовчого засідання в Подільському районному суді Києва захист заявив клопотання про визначення підсудності в інший суд, у зв'язку з чим у засіданні була оголошена перерва до 6 липня.

"Однак замість подальшого розгляду справи стороною захисту було заявлено клопотання про відкладення судового засідання через необхідність (увага!) підготовки клопотання про повернення обвинувального акта прокурору, а також через зайнятість, на думку обвинуваченого і захисника, суду в інших актуальних справах", - йдеться в повідомленні.

Суд задовольнив заяву захисту і вкотре відклав засідання - на 12 липня.

Нагадаємо, до листопада 2016 року Сус був заступником начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки. У ЗМІ цей підрозділ ГПУ називають "департаментом Кононенка-Грановського" - нібито він підконтрольний цим нардепам від БПП. Сус був одним з учасників силового конфлікту між НАБУ і ГПУ в серпні 2016 року.

За версією слідства, перебуваючи на посаді старшого слідчого і заступника голови департаменту ГПУ, Сус систематично привласнював чуже майно, в тому числі у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем, а також продавав речові докази стороннім особам. Йдеться про кошти та майно, вилучені підозрюваним під час проведення слідчих дій у рамках розслідування кримінального провадження.

Крім того, протягом розслідування було встановлено факт внесення підозрюваним свідомо недостовірних даних у декларації про доходи за 2015 рік. Зокрема, там не було відомостей про наявність позашляховика Audi Q7.

У липні 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав для Суса запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, але 16 січня цей самий суд посилив міру, призначивши заставу 1,76 млн гривень і давши п'ять днів на внесення грошей. Сус не зміг внести заставу і був відправлений у СІЗО. Пізніше апеляційний суд знизив розмір застави до 1,2 млн гривень. У середині березня ці гроші за Суса внесли, і він вийшов на волю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram