ГоловнаПолітика

Верховний Суд відмовився міняти підсудність справи про держзраду Януковича

Розгляд і далі проходитиме в Оболонському райсуді Києва.

Верховний Суд відмовився міняти підсудність справи про держзраду Януковича
Фото: EPA/UPG

Верховний Суд відхилив клопотання адвокатів колишнього президента Віктора Януковича, які просили передати справу про державну зраду їхнього підзахисного "в будь-який інший суд".

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

"У вівторок, 3 липня, у Верховному Суді розглядалося клопотання сторони захисту президента-втікача Віктора Януковича щодо заміни складу суду. Ну не подобається їм склад суддів Оболонського районного суду міста Києва, який розглядає справу про держзраду Януковича. У той самий час на саме засідання адвокати, звичайно, не з'явилися. Розглянувши клопотання адвокатів екс-президента, Верховний Суд не знайшов порушень і визнав прохання захисту безпідставним. Тож адвокатам Януковича відмовили в задоволенні їх клопотання, а розгляд справи про держзраду і далі буде проходити в Оболонському райсуді Києва", - написала вона у фейсбуці.

Наступне засідання у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича відбудеться 16 липня.

Колишньому президенту інкримінують те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він скоїв держзраду, звернувшись із письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму й об'єктів держвласності на суму понад трильйон гривень.

Колишнього президента звинувачують у зраді (ч. 1 ст. 111 КК), пособництві в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництві у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК).

Януковича судять заочно у зв'язку з тим, що він переховується від правосуддя на території Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram