ГоловнаПолітика

Комітет Ради викликав Супрун для звіту про перебіг медреформи

В.о. голови МОЗ відзвітує про свою роботу з трибуни парламенту.

Комітет Ради викликав Супрун для звіту про перебіг медреформи
Фото: Владислав Мусиенко

Голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець заявила, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повинна відзвітувати про перебіг медичної реформи з трибуни парламенту.

Про це повідомляє РБК-Україна.

На сьогоднішньому засіданні комітету Супрун не було. Богомолець розцінила це як "неповагу".

"Хочу відзначити, що відсутність на засіданні т.в.о. міністра охорони здоров'я є чіткою демонстрацією виконавчої влади неповаги до парламенту. Прошу внести в резолюцію нашого спільного засідання вимогу про звіт в.о. міністра охорони здоров'я з трибуни парламенту щодо того, що відбувається в системі охорони здоров'я. За цим стоїть життя наших громадян", - заявила Богомолець під час відкриття засідання комітету.

"Я сподіваюся, що найближчим часом ми почуємо звіт в.о. міністра з трибуни в парламенті", - додала вона.

Нагадаємо, восени минулого року Рада схвалила медичну реформу. Вона передбачає державні гарантії оплати наданих пацієнтам медичних послуг і лікарських засобів за рахунок коштів державного бюджету за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

Зокрема, вводиться поняття "державного гарантованого пакета" - певного обсягу медичних послуг і лікарських засобів, які держава зобов'язується оплачувати за заздалегідь встановленим єдиним тарифом, який буде затверджувати Кабінет Міністрів щорічно. Державні фінансові гарантії надаються незалежно від будь-яких додаткових критеріїв усім громадянам України і тим, хто зареєстрований платником податків в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram