ГоловнаПолітика

Окупаційна влада Криму продала акції елітних українських санаторіїв

До "націоналізації" ці санаторії перебували у власності Верховної Ради і "Укрпрофоздоровниці".

Окупаційна влада Криму продала акції елітних українських санаторіїв
Санаторий "Дюльбер"
Фото: crimee.com.ua

Російська влада Криму продала за 1,5 млрд рублів (близько 620 млн грн, - ред.) акції санаторіїв "Місхор", "Дюльбер" і "Ай-Петрі", які перебували в державній власності.

Про це 3 липня повідомила прес-служба російського Міністерства майнових і земельних відносин Криму, передає Крим.Реалії.

За заявою заступника міністра майнових і земельних відносин Криму Оксани Лахіної, рішення про продаж було ухвалене тому, що "високий рівень зносу зазначених оздоровниць вимагає значних інвестицій".

Договори купівлі-продажу акцій з переможцем аукціону повинні бути укладені протягом п'яти робочих днів. Право власності на придбані акції перейде до покупця після їх повної оплати, зазначили в кримському міністерстві.

Покупцем колись елітних оздоровниць стала "Керуюча компанія інфраструктурних проектів", яка, як вважають у ЗМІ, належить колишньому начальнику ракетних військ Росії.

Підконтрольний Росії парламент Криму ухвалив продаж ялтинських санаторіїв "Ай-Петрі", "Місхор" і "Дюльбер" восени 2017 року. До "націоналізації" ці санаторії мали українських власників в особі Верховної Ради України та підприємства українських профспілок "Укрпрофоздоровниця".

У березні 2014 року в анексованому Росією Криму "націоналізували" близько 480 підприємств і організацій. Україна подала позови в міжнародні суди, де вимагає як компенсацію не тільки гроші, але і російське закордонне майно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram