ГоловнаПолітика

Ув'язнений у Росії українець Клих знайшовся в психлікарні у Магнітогорську

Станіслав каже, що дозволу на госпіталізацію не давав, що суперечить словам тюремників.

Ув'язнений у Росії українець Клих знайшовся в психлікарні у Магнітогорську
Фото: фейсбук/Tatiana Shchur

Український політв'язень Станіслав Клих, якого російський суд засудив до 20 років колонії за звинуваченням в участі у Чеченській війні, знайшовся в Магнітогорську в обласній психіатричній тюремній лікарні.

Про це повідомляє російська правозахисниця Тетяна Щур.

"Його виявила там Катерина Бур'ян, адвокат Уральської правозахисної групи після того, як єкатеринбурзький адвокат Станіслава Роман Качанов повідомив, що його підзахисного обіцяли відправити туди відразу після того, як Роман був у нього 26 червня", - написала вона у фейсбуці.

Згідно з повідомленням, Станіслав почуває себе краще. Каже, що дозволу на госпіталізацію не давав, що суперечить словам тюремників.

"Якщо 26 липня його свідомість була нечітка, мова "пливла", образи зашкалювали і здавалися Роману "фантазійною маячнею", то Катерина побачила його більш спокійним і розумним. Але у неї склалося враження, що він перебуває під впливом заспокійливих препаратів. Та й сам Станіслав сказав, що йому роблять "якісь щеплення", - йдеться у повідомленні.

Станіслав попросив змінити камеру, оскільки його занадто тісна. Поскаржився, що листи від мами швидко забирають, ледь давши прочитати, на прогулянки водять рідко. Також попросив цілий набір дитячої пригодницької літератури.

Правозахисниця додала, що до Клиха необхідно допустити уповноваженого з прав людини України і психіатра міжнародного рівня.

Раніше мати Клиха повідомляла, що востаннє вона спілкувалася з сином 7 червня. Тоді він повідомив про стан свого здоров'я і сказав, що оголошує голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram