ГоловнаПолітика

Парубій розповів, як скасувати поправку про апеляції в законі про Антикорупційний суд

"У нас є можливість цю правку внести до другого читання законопроекту №7441".

Парубій розповів, як скасувати поправку про апеляції в законі про Антикорупційний суд
Фото: Facebook

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій пропонує внести зміни в норму про апеляції в законі про Вищий антикорупційний суд під час підготовки до другого читання законопроекту №7441 про зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів".

Про це він заявив на брифінгу.

"7441 розглянуто в першому читанні, це зміни до закону України про судоустрій і статус суддів у зв'язку з прийняттям закону про Вищий антикорупційний суд. Тобто в нас є можливість цю правку внести до другого читання законопроекту 7441, що дає шанс ще на цій сесії [її] прийняти. Тому що коли буде поданий новий законопроект - ми розуміємо, якою буде її процедура: це включення до порядку денного сесії, це розгляд у першому читанні, і, відповідно, не з'являється жодного шансу, щоб ми прийняли його цього літа. Або мінімальний шанс", - сказав Парубій.

Нагадаємо, раніше Комітет Ради заявив, що Венеціанська комісія схвалила норму про апеляції в законі про Антикорупційний суд.

Створення Антикорупційного суду - одна з основних вимог західних кредиторів. Але її тривалий час блокували, представники влади пропонували замість окремого суду створити палату в існуючій системі. Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні президент Петро Порошенко вніс законопроект у Раду.

7 червня 2018 року Верховна Рада прийняла закон про Антикорупційний суд, 14 червня він набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram