ГоловнаПолітика

Росія продовжить кібератаки як інструмент гібридної війни, - заступник голови СБУ

Українська делегація виступила на конференції антитерористичних відомств у Нью-Йорку.

Росія продовжить кібератаки як інструмент гібридної війни, - заступник голови СБУ
Фото: kurnyavko/Depositphotos

Росія і надалі використовуватиме кібератаки як один з інструментів геополітичного впливу. Про це заявив заступник голови СБУ Олег Фролов під час І Конференції високого рівня керівників антитерористичних відомств держав-членів ООН у Нью-Йорку, передає УНН.

"Низка потужних і складних кібератак, цинічних за задумом і катастрофічних за можливими наслідками, на комп'ютерні мережі енергетичного, банківського, транспортного секторів, галузі зв'язку вкотре показали намір агресора використовувати кібератаки як один з інструментів геополітичного впливу", - сказано в заяві.

Одним з ключових компонентів гібридної агресії проти України стала пропаганда, яка створила сприятливий ґрунт для розгортання цілого арсеналу інших класичних і некласичних методів ведення війни, в тому числі використання НВФ, ініціювання внутрішніх заворушень, а також кібератак і економічного тиску. При цьому Інтернет використовується для поширення радикальної ідеології, вербування прихильників і фінансування незаконної діяльності, пов'язаної з тероризмом.

У доповіді української делегації також говорилося про необхідність міжнародної консолідації зусиль у боротьбі з тероризмом і насильницьким екстремізмом.

"Важливо розуміти, що ці явища дуже різновекторні, форми і методи такої діяльності постійно розвиваються, залежно від завдань, які ставлять перед собою терористичні організації та окремі країни-парії", - зазначив під час виступу на форумі Олег Фролов.

Заступник голови СБУ запевнив учасників форуму, що Україна повністю підтримує використання інформаційно-комунікаційних технологій винятково в цілях розвитку та відповідно до Статуту ООН.

"Конструктивний міжнародний діалог, заснований на принципах взаємної довіри і поваги міжнародного права, є запорукою для запобігання і протидії незаконному використанню інформаційних технологій з терористичною метою", - підкреслив Олег Фролов, висловивши подяку організаторам заходу.

Раніше в РНБО виступили за розвиток кібернетичного щита України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram