ГоловнаПолітика

Росія приховує справжній стан здоров'я політв'язнів, - Денісова

Жодного українського політв'язня не бачили представники міжнародних організацій.

Росія приховує справжній стан здоров'я політв'язнів, - Денісова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Російська Федерація приховує справжній стан здоров'я утримуваних українців. Про це на брифінгу заявила уповноважений Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова, пише "РБК-Україна".

"Російська Федерація порушує міжнародні конвенції з прав людини і власне законодавство, блокуючи доступ омбудсмена і консулів до політв'язнів. Я констатую, що Російська Федерація приховує справжній стан здоров'я утримуваних українців", - заявила вона.

За словами Денісової, до жодного з утримуваних в РФ українських політв'язнів немає доступу незалежних гуманітарних організацій і Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

"Ми не знаємо правди про їхнє здоров'я. Суперечливі заяви про стан здоров'я Олега Сенцова змушують думати, що його можуть примусово годувати. Давати суміш, яка складається з незрозумілих і невідомих речовин. Ми не знаємо впливу на здоров'я і психіку цієї суміші", - заявила вона.

Нагадаємо, посольство України направило чергову ноту Міністерству закордонних справ Росії через недопуск українського омбудсмена Людмили Денісової до політв'язня Олега Сенцова, але це не допомогло в отриманні допуску.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram