ГоловнаПолітика

Російський омбудсмен не проситиме про помилування Сенцова

Порядок передбачає особисте прохання засудженого.

Російський омбудсмен не проситиме про помилування Сенцова
Татьяна Москалькова

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявляє, що не писатиме президентові РФ прохання про помилування українського режисера Олега Сенцова.

"Закон мені не дозволяє звертатися з клопотаннями і розраховувати на розгляд цього звернення як публічного офіційного документа", - цитує Москалькову "Інтерфакс-Україна".

Вона сказала, що в неї є своя позиція щодо можливості помилування Сенцова, але порядок передбачає особисте прохання засудженого. "Я ніколи не говорила, що в мене немає позиції. Є певний порядок, який передбачає звернення приватної особи, його волевиявлення про помилування", - сказала Москалькова.

При цьому вона визнала, що у випадку з поверненням на батьківщину Надії Савченко процедуру було порушено, оскільки про помилування голову держави попросили вдови загиблих.

Омбудсмен відповіла мовчанням на запитання, чи підтримала би вона прохання про помилування, якби воно надійшло від Сенцова або кого-небудь, і запропонувала поставити наступне запитання.

Нагадаємо, незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

25 червня генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання Путіну з закликом помилувати Сенцова. У відповідь на це в Кремлі заявили, що лист генсека Ради Європи "з точки зору російського законодавства не є підставою для юридичних дій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram