ГоловнаПолітика

Українська делегація повернула Ягланду запрошення на великий прийом

Представники України вважають, що в умовах фінансової кризи такі прийоми неприпустимі.

Українська делегація повернула Ягланду запрошення на великий прийом
Фото: EPA/UPG

Делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи відмовилася відвідати щорічний прийом у генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда та повернула запрошення. Про це повідомив голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Українська делегація відмовилася йти на щорічний великий прийом до генерального секретаря Ради Європи Ягланда та повернула запрошення. В умовах, коли через фінансовий шантаж Росії РЄ економить на папері для документів, не дуже логічним кроком є влаштовувати розкішні прийоми на сотні людей", - написав Ар'єв.

Ар'єв зазначив, що Україна, яка добровільно пожертвувала $400 тис. "на підтримку організації в складний час", не отримала відповіді від Ягланда щодо вартості щорічного великого прийому і доцільності його проведення в складних фінансових умовах.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, своєю чергою, закликала європейських колег відмовитися відвідувати цей захід. "Українська делегація публічно відмовилася від запрошення на цей прийом. Закликаємо європейських колег зробити так само", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

"Генсек РЄ Ягланд постійно скаржиться на економічну потребу через несплату росіянами їхнього внеску. І під соусом економічних проблем організації намагається повернути росіян - хоч тушкою, хоч опудалом. І водночас влаштовує прийом на сотні персон із шампанським на аперитив", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше цього тижня президентом Парламентської асамблеї Ради Європи стала депутат від Швейцарії Ліліан Морі Паск'є, яка була єдиним кандидатом на цю посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram