ГоловнаПолітика

Гройсман запропонував створити міжнародну групу високого рівня для оцінки ситуації в Україні

Прем'єр заявив про початок чотирьох із п'яти запланованих 2017 року реформ.

Гройсман запропонував створити міжнародну групу високого рівня для оцінки ситуації в Україні
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував створити міжнародну групу високого рівня для оцінки ситуації в Україні та напрацювання подальших реформ.

Про це він сказав на Другій міжнародній конференції з питань реформ в Україні, що триває в Копенгагені.

"Я думаю, що було б абсолютно справедливо, якби ми за підсумками сьогоднішньої конференції створили групу високого рівня, де ми б оцінили реальний стан речей і спільно сформували план дій, де буде чітко визначено - які нові інструменти необхідно забезпечити, щоб стабільність, прогнозованість і успішність була гарантована", - сказав Гройсман.

На думку прем'єр-міністра, з часу минулорічної конференції в Лондоні Україна зуміла розпочати чотири з п'яти обіцяних реформ: освіти, медицини, пенсійного забезпечення та приватизація. "Ми почали зміни в освіті, охороні здоров'я, змінили пенсійне забезпечення, відкрили можливість для чесної, конкурентної та прозорої приватизації", - сказав він.

П'ята, невиконана реформа - скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення. 

"Стосовно п'ятої ми проводимо активну комунікацію з українським суспільством, оскільки реформи ми проводимо для українських громадян насамперед і маємо спиратися на їхню підтримку", - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр визнав необхідність продовження реформ і нагадав про підготовку пакета з 35 реформаторських законопроектів, частину з яких уже ухвалено.           

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram