ГоловнаПолітика

Захист Януковича просить передати справу "в будь-який інший суд"

Адвокати вважають, що на колегію Оболонського суду тисне влада.

Захист Януковича просить передати справу "в будь-який інший суд"
Фото: criminal-advocat.com/

Захист обвинувачуваного в державній зраді екс-президента України Віктора Януковича клопоче про передачу цієї справи з Оболонського райсуду Києва в будь-який інший суд. Про це сьогодні на прес-конференції заявив адвокат Віталій Сердюк.

"Сьогодні в новостворений Верховний суд України захист подав клопотання про зміну підсудності і передачу цієї справи в будь-який інший суд, що не перебуває під тиском", - заявив адвокат.

На його думку, колегія суддів Оболонського райсуду столиці, яка розглядає цю справу, порушила низку процедур.

"Ми говоримо про неможливість заслухати безпосередньо Януковича, обвинуваченого в державній зраді ... Суд також відмовив у можливості допитати свідків, що перебувають за межами України ... Суд навмисно порушив принцип рівності сторін у частині рівності надання доказової бази - замість 44 свідків з боку захисту були викликані лише 22 свідки, половину з них неможливо допитати. Також був різкий перехід до стадії дебатів", - розповів захисник.

Читайте также: Янукович ніколи не буде притягнутий до відповідальності й не понесе покарання

Сердюк пов'язав такі дії суддів з "політичним тиском з боку влади".

Також сьогодні стало відомо, що кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури відмовилася притягати до відповідальності адвокатів Януковича за систематичний зрив судового процесу.

Нагадаємо, раніше суддя Печерського райсуду Києва Світлана Шапутько попросила КДКА притягнути до відповідальності адвокатів Віталія Сердюка, Ігоря Федоренка та Андріану Фозекош за систематичний зрив судового процесу. Шапутько угледіла в діях адвокатів порушення професійної етики при розгляді в суді клопотання Генеральної прокуратури про заочне розслідування проти Януковича за звинуваченням в організації розстрілів активістів Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram