ГоловнаПолітика

Омелян: за електрокарами прийдуть пасажирські квадрокоптери

"Ми віримо в нові технології".

Омелян: за електрокарами прийдуть пасажирські квадрокоптери
Фото: Espreso.TV

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що в найближче десятиліття транспортна картина світу суттєво зміниться, і передбачив появу пасажирських квадрокоптерів.

Про це він розповів на міжнародному форумі Східної і Центральної Європи Via Carpatia в селі Криворівня.

"Ми віримо в нові технології і саме тому всіляко розвиваємо сектор електрокарів. За ними прийдуть квадрокоптери, спочатку - які перевозять вантажі, потім - які перевозять людей. Якщо комусь здається, що це дуже довго і ніколи не станеться, то ні, можу запевнити, що це буде доволі швидко. Упродовж п'яти, максимум десяти років транспортна система світу суттєво зміниться", - заявив він.

Міністр нагадав, що Кабінет Міністрів наприкінці травня затвердив Національну транспортну стратегію на період до 2030 року Drive Ukraine 2030, в якій це відображено.

Цей документ передбачає, що до 2030 року частка електрокарів у продажу автомобілів в Україні повинна перевищувати 50%. Крім того, в країні повинні з'явитися два заводи з виробництва електрокарів.

Також за задумом Міністерства інфраструктури, п'ять з 11 глобальних гілок надшвидкісного наземного транспорту ("гіперлуп") пройдуть через територію України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram