ГоловнаПолітика

Генсек Ради Європи попросив Путіна помилувати Олега Сенцова

Український режисер голодує в російській колонії 43 день.

Генсек Ради Європи попросив Путіна помилувати Олега Сенцова
Олег Сенцов
Фото: Радіо Свобода

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання президентові Росії Володимиру Путіну помилувати українського режисера Олега Сенцова, який відбуває покарання в російській в'язниці і голодує вже 43 день (станом на 25 червня)

Генсек як керівник РЄ має право зробити це згідно з Європейською конвенцією з прав людини, зазначає Голос Америки.

"Документ відправлено, чекаємо на офіційне підтвердження дипломатичними каналами Росії", - підтвердили Голосу Америки в прес-службі Ради Європи.

20 червня Ягланд відвідав Москву, де зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

Олега Сенцова 2015 року засудили до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі. Його і Олександра Кольченка, який отримав 10 років колонії, затримали в травні 2014 року в анексованому Росією Криму і звинуватили у створенні на території півострова терористичної спільноти.

14 травня Сенцов оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українських політв'язнів. 28 травня він почав отримувати в колонії підтримувальну терапію.

Нагадаємо, раніше Сенцов відмовився просити Путіна про помилування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram