ГоловнаПолітика

Геращенко: Ми робили все можливе, щоб витягнути Сенцова 2016 року разом із Савченко

Віце-спікер ще раз заявила про готовність України обміняти 23 росіян на незаконно утримуваних українців.

Геращенко: Ми робили все можливе, щоб витягнути Сенцова 2016 року разом із Савченко
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що режисера Олега Сенцова могли звільнити ще навесні 2016 року разом з Надією Савченко. Про це вона написала у Facebook.

"Маю відповідально заявити: ми робили все можливе, щоб витягнути Олега навесні 2016 року разом із Савченко, в форматі 2-2, вели переговори, щоб за двох російських ГРУшників, Єрофєєва і Александрова, віддали нам Надію та Олега. Але у ВР висів плакат з одним прізвищем, політична істерія та тиск на команду президента, крики однієї політичної сили, "ви боїтеся звільнення Наді", шантаж - все це підіграло планам Кремля, і зараз це усвідомлюється ще очевидніше і рельєфніше" , - зазначила Геращенко.

Також вона ще раз заявила про готовність України передати 23 росіян в обмін на звільнення режисера Олега Сенцова та інших незаконно утримуваних українців.

"Наша позиція така: негайне звільнення Олега та всіх інших в'язнів. Тому ми говоримо про передавання 23 заради звільнення всіх", - написала Геращенко.

Вона наголосила, що всі 23 росіян, списки яких представники України неодноразово передавали РФ, засуджені або обвинувачуються за дуже важкими статтями - тероризм, вбивства, участь у війні, шпигунство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram