ГоловнаПолітика

Посольство у США закликало Bloomberg виправити карту з "російським" Кримом (оновлено)

"У журналістиці не місце помилці".

Посольство України в США офіційно звернулося до представників американського видання Bloomberg через некоректне позначення Криму на карті.

"У журналістиці не місце помилці. Сподіваємося, що таке поважне видання як Bloomberg не гратиме на руку агресії та пропаганді Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

У посольстві нагадали, що Крим перебуває тимчасово під окупацією Росії, але він "був, є і завжди буде невід'ємною частиною території України".

Посольство України звернулося до американського видання із закликом виправити помилку і позначити мапу Криму в один колір з кольором всієї території України.

Також посольство надіслало офіційного листа в редакцію Bloomberg із закликом виправити помилку на карті в одній з останніх статей видання.

Оновлено. Авторитетне видання Bloomberg, яке у своїй статті опублікувало карту світу, де Крим не був віднесений до України, видалило скандальну карту з публікації. Публікація була відредагована 22 червня о 21.34. Видання додало примітку "Виправлено: видалено карту з помилками", пише УНІАН.

Карту світу, на якій окупований Росією півострів Крим не належить Україні, видання Bloomberg опублікувало у своїй статті "Ринки стикаються з політичним викликом: Інструкція до виборів". На карті, де Україна позначена жовтим кольором (як країна, в якій вибори повинні відбутися у 2019 році), півострів мав світло-сірий колір. Своєю чергою Росія позначена темно-сірим, як країна, в якій вибори вже відбулися.

Нагадаємо, в листопаді 2017-го The New York Times відмовилася виправляти карту з Кримом на прохання України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram