ГоловнаПолітика

За Балухом у СІЗО встановили відеоспостереження, - Чийгоз

Політв'язень продовжує голодування.

За Балухом у СІЗО встановили відеоспостереження, - Чийгоз
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

У камері сімферопольського СІЗО, де утримують українського політв'язня Володимира Балуха, який  голодує з березня, установили відеоспостереження. Про це повідомляє проект "Крим.Реалії з посиланням на заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

"У нього в камері встановили додатково відеоспостереження. Такі методи практикуються в особливих випадках. З огляду на його резонансну справу і те, що він публічний, - це дратує керівництво. Щодня до нього приходять із перевірками. Ситуація в нього доволі складна, але він продовжує тримати голодування", - повідомив Чийгоз.

Раніше омбудсмен РФ Тетяна Москалькова повідомила, що 19 травня відвідала Балуха та інших українських в'язнів в Криму. За її словами, Балуха утримують у двомісній камері площею 10,5 кв.м, в якій є телевізор і бак для питної води. Разом із ним у камері ще одна людина.

Однак 12 червня Кримська правозахисна група повідомила, що з камери Балуха забрали телевізор, про наявність якого повідомляє у своїй офіційній відповіді українському омбудсмену російський омбудсмен Тетяна Москалькова. А 10 червня його помістили в камеру-"олівець", де можна тільки стояти і сидіти, і протримали близько двох годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram