ГоловнаПолітика

Рада повернеться до створення Антикорупційного суду після закону про нацбезпеку

20 червня спікер тричі ставив законопроект на голосування, але для його прийняття не вистачило голосів.

Рада повернеться до створення Антикорупційного суду після закону про нацбезпеку
Леонид Емец
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада повернеться до включення в порядок денний закону про створення Антикорупційного суду після закону про нацбезпеку.

Про це в коментарі LB.ua заявив заступник голови Комітету з питань правосуддя і нардеп "Народного Фронту" Леонід Ємець.

"Сподіваюся, що сьогодні після голосування за закон про нацбезпеку знову на голосування про включення в порядок денний буде поставлено законопроект про створення Антикорупційного суду. Вчора наш комітет розглянув цей законопроект і вже рекомендував його прийняти в цілому", - сказав він.

Нардеп нагадав, що 20 червня спікер тричі ставив на голосування включення до порядку денного сесії законопроекту №8497, проте голосів не вистачило для прийняття позитивного рішення. Зокрема, через те, що не проголосували половина членів БПП, більшість Радикальної партії Олега Ляшка, депутатські групи "Воля народу" і "Відродження", а також позафракційні.

"Але далі затягувати процес запуску Антикорупційного суду, на мій погляд, це не в інтересах самого президента", - додав Ємець.

У той самий час, як відзначають депутати БПП у кулуарах парламенту, не факт, що і цього разу вистачить голосів за включення законопроекту в порядок денний. За їхніми словами, це "підвісить" створення Антикорупційного суду на невизначений час.

Нагадаємо, закон "Про Вищий антикорупційний суд" набув чинності 14 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram