ГоловнаПолітика

Штепа подала в суд на Ірину Геращенко

Екс-мер Слов'янська судитиметься за захист честі й гідності.

Штепа подала в суд на Ірину Геращенко
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Колишній мер Слов'янська Неля Штепа подала позов до суду щодо першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко про захист честі і гідності.

Про це Геращенко повідомила в Facebook.

"Це просто свято якесь. Після беркутівців, яких обвинувачують у причетності до вбивств на Майдані, які подали на мене до суду у справі "захисту честі і гідності", тепер ще й Неля Штепа, яка кликала "русскій мір" на Донбас, вирішила зі мною судитися, і теж у справі "честі і гідності"", - написала віце-спікер в соцмережі.

Ірина Геращенко наголосила, що таким чином Штепа намагається затягнути розгляд справи.

"Розглядаю ці дії "чесних і гідних" як спроби затягнути власні судові процеси", - зазначила Геращенко.

Також віце-спікер опублікувала фотографію судової повістки, з якої випливає, що Ірина Геращенко повинна з'явитися до Печерського районного суду Києва 9 липня.

Як повідомлялося, 1 червня Орджонікідзевський райсуд Харкова задовольнив клопотання адвокатів екс-мера Слов'янська Нелі Штепи про відвід 3 з 4 членів суддівської колегії.

5 червня в Харкові визначено новий склад суду для розгляду справи.

Раніше суддя у справі Штепи Олена Саркісян про погрози на її адресу.

Нелю Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram