ГоловнаПолітика

Порошенко: наявність спостерігачів ООН дозволить провести місцеві вибори в ОРДЛО

Україна наполягає на необхідності миротворчої місії на всій території.

Порошенко: наявність спостерігачів ООН дозволить провести місцеві вибори в ОРДЛО
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко переконаний, що наявність миротворчої місії ООН на Донбасі дозволить провести місцеві вибори на окупованих територіях.

Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Наявність миротворчого контингенту дозволить нам створити умови для проведення місцевих виборів на території окремих районів Донецької та Луганської областей за українським законодавством, з українськими виборчими комісіями за участю українських партій", - заявив Порошенко.

Він також підкреслив, що Україна наполягає на необхідності миротворчої місії на всій території, а не тільки уздовж лінії зіткнення.

"Абсолютно твердо, з повномасштабним мандатом, включаючи роззброєння незаконних формувань і з контролем неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону", - зазначив президент.

Нагадаємо, Порошенко розраховує, що рішення про введення миротворців на окуповану частину Донбасу буде прийнято найближчим часом.

Формат миротворчої місії є спірним питанням для України і РФ, яка підтримує бойовиків. Україна розраховує на повномасштабну місію, яка візьме під контроль усю окуповану територію Донбасу включно з держкордоном. Росія пропонує лише "охоронну місію" для гарантування безпеки спостерігачів ОБСЄ в районі лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram