ГоловнаПолітика

У Росії вважають стан здоров'я Кольченка задовільним

Політв'язень українець, на думку служби виконання покарань, не потребує лікування.

У Росії вважають стан здоров'я Кольченка задовільним
Фото: Сергей Нужненко

Стан здоров'я українця Олександра Кольченка, який відбуває покарання в Росії, не викликає побоювань у лікарів, стаціонарного лікування він не потребує. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Федеральної служби виконання покарань (ГУФСВП) Росії по Челябінській області.

В ГУФСВП повідомляють, що після закінчення голодування Кольченко пройшов загальноклінічне обстеження, в результаті якого будь-яких патологічних відхилень у нього не виявлено.

"Зараз показань для перебування в умовах стаціонару медичної частини виправної установи у засудженого Кольченка немає. Планується його переведення у загін для подальшого відбування покарання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Уповноважений Верховної ради з прав людини в Україні Людмила Денісова досі не отримала від російської сторони точної інформації про стан здоров'я українських політв'язнів, які оголосили безстрокове голодування. Ба більше, Мосміськсуд відкликав виданий раніше дозвіл на відвідування ув'язненого Романа Сущенка.

Раніше сьогодні група російських діячів культури звернулася до Володимира Путіна з проханням помилувати українського режисера Олега Сенцова. Сам Сенцов просити про помилування відмовляється.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram