ГоловнаПолітика

СБУ завершила розслідування у справі Єжова і передала матеріали до суду

Захист колишнього перекладача подав апеляцію через підсудність справи.

СБУ завершила розслідування у справі Єжова і передала матеріали до суду
Фото: Сергей Нужненко

Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього перекладача прем'єр-міністра України Станіслава Єжова в державній зраді і передала справу в Печерський районний суд столиці.

Як повідомив адвокат підозрюваного Валентин Рибін, захист Єжова звернувся до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності, оскільки вважає, що Печерський суд не повинен розглядати це провадження, пише УНН.

За інформацією адвоката, сторона обвинувачення передала обвинувальний акт на Єжова в Печерський районний суд Києва. І вчора, уточнив він, мало відбутися підготовче засідання, але не відбулося.

"Це було моє клопотання. Сторона звинувачення порушила підсудність цього провадження і звернулася з обвинувальним актом не в той суд, в який треба було звертатися... Печерський районний суд, я вважаю, не повинен розглядати це провадження. Це буде вирішувати Апеляційний суд Києва, куди і спрямовано обвинувальний акт", - додав захисник.

Також адвокат повідомив, що суд продовжив Станіславу Єжову термін утримання під вартою на 60 діб, до 16 серпня.

Нагадаємо, СБУ викрила агента російських спецслужб у секретаріаті уряду. Затриманим виявився помічник прем'єр-міністра України Станіслав Єжов, який працював його особистим перекладачем. Співробітники СБУ затримали його на робочому місці. 22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва обрав для Єжова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram