ГоловнаПолітика

Пашинський: законопроект про нацбезпеку узгоджено з ЄС і США

Комітет рекомендував парламенту прийняти закон.

Пашинський: законопроект про нацбезпеку узгоджено з ЄС і США
Сергей Пашинский
Фото: http://nfront.org.ua

Текст законопроекту про національну безпеку, який оборонний комітет рекомендував парламенту підтримати у другому читанні і в цілому, узгоджено з ЄС, США і відповідає стандартам НАТО. Про це заявив на засіданні голова Комітету з питань національної безпеки й оборони, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"Нам вдалося досягти повного консенсусу щодо цього закону. Цей консенсус чітко артикульовано з комісією ЄС, партнерами США, текст закону повністю відповідає стандартам НАТО", - заявив Пашинський.

Народний депутат підкреслив, що над законом працювали не тільки українські депутати й експерти, а й представники НАТО і США, і "тільки ворожа агентура може стверджувати, що ці напрацювання - погані".

"У підсумку нам вдалося досягти повного консенсусу в тексті цього закону. Все це чітко артикульовано в спільному листі керівників ЄС, США, НАТО і місії ЄС в Україні", - заявив Пашинський.

Голова комітету з нацбезпеки зауважив: всі норми чітко узгоджені з нормативами НАТО і відповідають "тим загрозам, які сьогодні стоять перед нами".

"Він фіксує 3% на розвиток ЗСУ. До другого читання проекту закону було внесено 427 пропозицій і поправок, частково і редакційно враховані 116, відхилено 311", - розповів нардеп, додавши, що в усіх відхилених поправках "є розумні і доречні речі", проте просто одним законом усе поле охопити не вдасться.

"Воно буде доопрацьовуватися, можливо, і в цьому документі. Також ми будемо робити новий закон про СБУ, національну розвідку або контроль над спецслужбами. Я впевнений, що туди і будемо імплементувати ці 311 поправок", - зазначив Пашинський.

Голова комітету з нацбезпеки також звернув увагу, що ВР упродовж шести місяців повинна прийняти закон про спеціальний комітет контролю над спецслужбами.

"Я прошу звернути увагу на те, що ми - напередодні саміту НАТО. Тому і закликаю зробити все, щоб Президент України там міг сказати, що держава і парламент виконали свої зобов'язання перед НАТО в цій частині", - підсумував Сергій Пашинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram