ГоловнаПолітика

Екс-нардеп Артеменко зібрався дати свідчення на користь Януковича

Він хоче розповісти, що нинішня влада винна в розстрілах на Майдані.

Екс-нардеп Артеменко зібрався дати свідчення на користь Януковича
Фото: Aver Lex

Колишній депутат Верховної Ради Андрій Артеменко, позбавлений 2017 року громадянства України, зібрався дати свідчення на користь колишнього президента Віктора Януковича в Оболонському районному суді Києва.

Про це повідомила прес-служба адвокатської контори Aver Lex, яка захищає Януковича.

Колишній депутат планує розповісти, що нинішня влада винна в розстрілах на Майдані 2014 року. "Я впевнений, що в тій обстановці і в тих подіях, які відбувалися, Янукович не віддавав команди стріляти, я впевнений у цьому. Йому не було це вигідно", - заявив депутат.

Кримінальна справа проти Януковича, яку розглядає Оболонський суд, стосується державної зради, пов'язаної зі зверненням до Росії про введення військ в Україну.  

Зустріч адвокатів, що представляють інтереси Януковича, з Артеменком відбулася у Вашингтоні, де він нині мешкає.

Нагадаємо, на початку 2017 року стало відомо, що український нардеп Андрій Артеменко передав колишньому раднику президента США з національної безпеки і оборони Майклу Флінну нібито план врегулювання конфлікту між Росією та Україною, який передбачає "виведення всіх російських військ зі сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Після того, як про план Артеменка стало відомо в ЗМІ, проти нього в Україні порушили кримінальну справу за статтею про державну зраду. Пізніше Верховна Рада позбавила Артеменка депутатського мандата, а Державна міграційна служба заборонила йому в'їзд у країну. У травні 2017 року ДМС повідомили, що відповідно до указу глави держави Артеменко втратив громадянство країни. Рішення пояснювалося наявністю в екс-депутата канадського паспорта.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram