ГоловнаПолітика

США закликали Росію звільнити 150 політичних і релігійних в'язнів

Держдеп особливо занепокоєний долею Сенцова, Станіслав Клиха, Шумкова і Балуха.

США закликали Росію звільнити 150 політичних і релігійних в'язнів
Фото: topwar.ru

Державний департамент США звернувся до російського керівництва із закликом звільнити 150 політичних і релігійних в'язнів.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті американського зовнішньополітичного відомства.

"Сполучені Штати Америки глибоко занепокоєні зростанням кількості осіб - тепер їх уже понад 150, - визнаних надійними правозахисними організаціями політичними і релігійними в'язнями, незаконно утримуваними російською владою. Ми особливо стурбовані станом чотирьох ув'язнених українців, які зараз голодують, - Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Шумкова і Володимира Балуха", - наголошується в заяві.

Також у повідомленні згадуються чеченський правозахисник Оюб Тітієв та єговіст Денніс Крістенсен.

Нагадаємо, кінорежисер Олег Сенцов був засуджений судом Росії до 20 років колонії. Також на 20 років був засуджений член УНА-УНСО Станіслав Клих. Кримчанина Володимира Балуха засудили в РФ до 3,5 року позбавлення волі. Українського військового Олександра Шумкова заарештували в Брянську у вересні минулого року у зв'язку з членством у забороненому в Росії "Правому секторі".

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити 64 українських в'язнів, які відбувають покарання в Росії. Потім до його голодування приєдналися Шумков, Клих і Балух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram