ГоловнаПолітика

Кабмін оголосив війну тіньовим схемам на митниці

Через два роки після створення "чорної сотні" на митниці Гройсман починає новий хрестовий похід.

Кабмін оголосив війну тіньовим схемам на митниці
Фото: Checkpoint

Уряд спільно з Міністерством внутрішніх справ, Генпрокуратурою, НАБУ, САП, СБУ та Державною фіскальною службою розробило план дій з боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів за підсумками спеціальної наради в понеділок.

"Сьогодні провели спільну нараду - з генеральним прокурором, міністром внутрішніх справ, керівниками НАБУ і САП, ДФС, СБУ. Тема на порядку денному - ефективна боротьба з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. У минулому році всі наші зусилля, які ми направили на детінізацію роботи митниці, дали додатково в бюджет 70 млрд грн, - заявив прем'єр Володимир Гройсман. - Переконаний, що десятки мільярдів ще в кишенях тіньовиків - тих, хто займається схемами, кришує контрабанду. Розуміємо, що там гуляють великі риби, яких треба зловити і навести порядок".

"Будемо знищувати тіньові схеми і залучати кожен рубль до бюджету. План у нас готовий. Ми представимо його. Але попереджаю всіх вже зараз: стережіться і починайте служити державі. Кожна гривня має бути в бюджеті", - додав голова уряду.

Нагадаємо, два роки тому уряд створив міжвідомчий підрозділ для контролю роботи митниці. Цей орган Гройсман охрестив "чорною сотнею". Втім, через кілька місяців про роботу підрозділу більше не згадували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram