ГоловнаПолітика

Турчинов побоюється провокацій в Азовському морі з боку Росії

РФ посилює десантні можливості в акваторії моря.

Турчинов побоюється провокацій в Азовському морі з боку Росії
Фото: Макс Левин

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Росія посилює десантні можливості в Азовському морі. Він вважає, що це може свідчити про ймовірні провокації на цьому напрямку.

"Посилення десантних можливостей РФ у цьому регіоні свідчить про ймовірність провокацій з їхнього боку на Азовському узбережжі", - сказав Турчинов у понеділок під час зустрічі з послом Великобританії Джудіт Гоф, кажучи про спроби РФ блокувати кораблі, які прямують в українські порти в Азовському морі.

У цьому контексті Турчинов висловив переконання, що українські Об'єднані сили готові адекватно реагувати на будь-які провокації. Також Турчинов висловив надію, що наступного тижня парламент прийме законопроект "Про національну безпеку".

Як повідомляють, посол Великобританії наголосила, що Великобританія підтримує незалежність і територіальну цілісність України і залишається надійним партнером України.

Нагадаємо, раніше командування військово-морськими силами України оголосило про закриття до 1 вересня цього року трьох ділянок Азовського моря поблизу Маріуполя. Це необхідно для проведення заходів з бойової підготовки ЗСУ, які триватимуть упродовж літа.

У зону обмеження потрапила акваторія біля населених пунктів Широкине і Мелекіне, що розташовані безпосередньо біля лінії фронту, а також Білосарайська коса і ділянка на схід від Бердянська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram