ГоловнаПолітика

Євросоюз продовжив "кримські санкції" на рік

Європейським компаніям заборонено працювати з окупованим Росією півостровом.

Євросоюз продовжив "кримські санкції" на рік
Фото: Liga.net

Європейський Союз продовжив ще на 12 місяців - до 23 червня 2019 року - термін дії санкцій, введених за анексію Криму. Про це повідомила в понеділок, 18 червня, прес-служба Ради ЄС.

Штрафні заходи Брюсселя передбачають, зокрема, заборону на ввезення продукції в Євросоюз із території півострова і Севастополя та поширюються на фізичних осіб з ЄС і базовані там компанії. Незаконними визнають також інвестиції в регіон, співпрацю з компаніями-постачальниками, вкладення в нерухомість і фінансування розташованих у Криму підприємств.

Обмеження поширюються і на туристичну сферу. Європейським круїзним суднам наказано не заходити в порти півострова, крім екстрених випадків.

Крім того, забороняється ввезення в Крим певних товарів і технологій, які можуть використовуватися в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, а також застосовуватися для видобутку нафтогазової сировини та мінеральних ресурсів.

Нагадаємо, європейські санкції проти РФ складаються з декількох пакетів. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян РФ і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Термін їх дії спливає 15 вересня 2018 року.

Економічні санкції чинні до 31 липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram