ГоловнаПолітика

Аваков назвав термін облаштування кордону з РФ у Харківській області

В області протяжність кордону з Росією становить 270 кілометрів.

Аваков назвав термін облаштування кордону з РФ у Харківській області
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Систему управління кордоном у Харківській області облаштують до кінця 2018 року.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

"Інженерне облаштування державного кордону триває незважаючи ні на що. Кордон з Росією буде облаштований попри будь-які протистояння проросійських сил. Саме в Харківській області протяжність кордону становить 270 кілометрів, 220 ми вже облаштували. Уже цього року всі роботи будуть завершені. Паралельно тривають роботи на Луганській та Сумській ділянках кордону", - повідомив глава МВС.

За словами Авакова, у найближчих планах МВС є оновлення автомобільного парку для Державної прикордонної служби.

"Ми плануємо додати до автомобільного парку спеціальні автомобілі, які розроблялися НГУ спеціально для прикордонників. Це остання модифікація машини "Козак", а також нові машини зв'язку", - сказав він.

Глава МВС нагадав, у Харківському прикордонному загоні вже три роки працює комендатура швидкого реагування. Цей підрозділ створили спеціально для посилення охорони ділянки кордону України з Росією.

"Такі підрозділи покликані захищати кордон у разі потреби й забезпечувати прихід основних сил. Таких у ДПСУ налічується вже 5. Більшість із них уже пройшли бойовий вишкіл і підтвердили здатність виконати поставлені завдання. Комендатура швидкого реагування здатна діяти автономно на будь-якій ділянці державного кордону", - додав міністр.

Як повідомлялося, Україна посилила умови в'їзду для громадян Росії.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram