ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Макрона посилити тиск на РФ для звільнення українських політв'язнів

Під час телефонної розмови Порошенко запросив президента Франції відвідати Україну.

Порошенко закликав Макрона посилити тиск на РФ для звільнення українських політв'язнів
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якого сторони домовилися про подальші контакти в "нормандському форматі" для забезпечення виконання мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомили в АП.

"Співрозмовники обговорили ситуацію про безпеку на Донбасі і необхідність введення миротворчої місії ООН на всій його окупованій території. Співрозмовники вітали відновлення зустрічей в "нормандському форматі" на рівні міністрів закордонних справ і домовилися про подальші контакти в цьому форматі для забезпечення виконання мінських домовленостей", - повідомили в АП.

Президент України, як зазначається, також закликав "посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, у тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка та Володимира Балуха".

Президент Франції привітав Президента України з прогресом в реформах і особливо з прийняттям закону "Про Вищий антикорупційний суд", додали в АП.

"Співрозмовники також обговорили підготовку до саміту Україна-ЄС та Україна-НАТО, який відбудеться в липні в Брюсселі", - йдеться в повідомленні.

Крім цього Президент України запросив президента Франції відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, Порошенко обговорив з послами G7 запуск Антикорупційного суду і звільнення українських заручників у Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram