ГоловнаПолітика

Справу Клименка про махінації з ПДВ понад рік не передають до суду

Збиток державі оцінюють у 3,1 млрд грн.

Справу Клименка про махінації з ПДВ понад рік не передають до суду
Александр Клименко
Фото: Корреспондент

Справу проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка про махінації з ПДВ на 3,1 млрд грн завершили розслідувати у квітні 2017 року, але досі не передали в суд.

Це випливає з повідомлення Генпрокуратури.

"Усього в схемі незаконного відшкодування з державного бюджету України податку на додану вартість було 16 підозрюваних з-поміж посадових осіб податкових органів. У цей час трьом особам винесено обвинувальні вироки суду; обвинувальні акти щодо шести обвинувачених перебувають на розгляді в суді; щодо семи підозрюваних, у тому числі Клименка О.В., досудове розслідування завершено і виконуються вимоги ст. 290 КПК України [відкриття матеріалів справи стороні захисту]", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Головна військова прокуратура лише 11 червня завершила заочне розслідування проти шести колишніх посадових осіб податкових органів.

Розслідуванням встановлено, що підозрювані в період 2012-2013 років, перебуваючи в складі очолюваної Віктором Януковичем злочинної організації, до складу якої входив Клименко, заволоділи коштами державного бюджету України на загальну суму 3,1 млрд грн шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Нагадаємо, Клименко і ще 51 екс-працівник Міністерства доходів і зборів є підозрюваними у ще одній справі - про "податкові майданчики". Їм інкримінують участь у схемі збору грошей з підприємств, оминаючи держбюджет. Збиток державі від цього оцінюють у 104 мільярди гривень.

Екс-міністр переховується за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram