ГоловнаПолітика

Лубківський: Москва просуває "фальшиві" переговорні цілі

Хто гарантуватиме "гарантоване" Москвою?

Лубківський: Москва просуває "фальшиві" переговорні цілі
Фото: nfront.org.ua

Під час переговорів у "нормандському форматі" Москва відволікає увагу від головних стратегічних питань: "Які будуть гарантії безпеки для України? Хто своєю колективною протекцією гарантуватиме «гарантоване» Москвою? Хто буде нести відповідальність за злочини Кремля і відшкодує збитки для наших людей і держави?» Про це написав Данило Лубківський, заступник міністра закордонних справ України і дипломатичний радник прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка в 2014-2016 роках у своєму Facebook за підсумками переговорів у "нормандському форматі" в Берліні.

На йому думку, радянська дипломатія славилася тим, що вимотувала іншу сторону "фальшивими" переговорними цілями: "Тоді кожна поступка з питань, які для Москви були менш значущі, ніж стратегічна мета, подавалася як небачений компроміс. Такий переговорний процес міг тривати довго. Або «несподівано» швидко. Все залежало від відчуття в Кремлі ситуації".

"Манера росіян на переговорах у "нормандському форматі" продовжує цю радянську практику. Заяви після вчорашньої зустрічі в Берліні це чітко показують", - переконаний Данило Лубківський.

Те, як буде виглядати миротворча місія (якщо вона буде), - безумовно, важливе питання: "Те, як організувати процес справедливого повернення наших окупованих територій і відновлення там демократії, - теж".

Але головна суть - інша, зазначив він: "Які будуть гарантії безпеки для України? Хто своєю колективною протекцією гарантуватиме «гарантоване» Москвою? Хто буде нести відповідальність за злочини Кремля і відшкодує збитки для наших людей і держави?"

"Це і є стратегічні питання, від яких відволікає увагу Москва. Це і є стратегічні питання, що становлять для нас життєву вагу", - написав Данило Лубківський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram