ГоловнаПолітика

У Freedom House заявили про загрозу для демократії в Україні з боку ультраправих

"Ультраправі групи підривають авторитет влади".

У Freedom House заявили про загрозу для демократії в Україні з боку ультраправих
Фото: Тереза Лащук

Праворадикальні екстремістські групи негативно впливають на розвиток демократії в Україні. Про це сказав під час дискусії "Чи загрожує ультраправий екстремізм української демократії?" директор програм у країнах Європи і Азії Freedom House Марк Берендт.

"Freedom House непокоїть радикально-екстремістське насильство в Україні, тому що це дуже негативно впливає на розвиток демократії в країні. Демократія не може вижити, коли політичні розбіжності не здатні знайти рішення через дискусію. Сьогодні тільки маленька частина українського населення відчуває цю загрозу. Але, на жаль, ті групи, які це відчувають - найбільш вразливі. На жаль, винуватці цього насильства - безкарні. Це загрожує демократії в країні", - заявив Берендт.

На думку іншого учасника дискусії, експерта з правих груп в Україні і Росії В'ячеслава Ліхачова, останнім часом почастішали факти насильства проти меншин в Україні, в тому числі проти ромів. На його думку, ще рік тому ситуація була кращою.

Ліхачов також зазначив, що ультраправі групи в Україні підривають авторитет влади.

Організатори акції заявили, що напередодні дискусії вони отримували погрози. Тому для охорони заходу було залучено працівників Національної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram