ГоловнаПолітика

Ситник заявив, що не боїться аудиту

Негативний відгук аудиторів - підстава для звільнення директора НАБУ.

Ситник заявив, що не боїться аудиту
Артем Ситник
Фото: uacrisis.org

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник висловив надію, що президент Петро Порошенко не буде зволікати з призначенням третього аудитора Бюро, і вони почнуть свою перевірку.

"Ми неодноразово говорили про те, що аудиту не боїмося. Ми відкриті, прозорі, все, що потрібно, покажемо, висунемо - робіть свої висновки. Я думаю, що третій аудитор з'явиться найближчим часом, і почнеться ця процедура", - заявив Ситник на брифінгу у вівторок.

Негативний звіт аудиторів - єдина підстава для дострокової відставки директора НАБУ.

Згідно зі ст. 26 закону "Про Національне антикорупційне бюро України", щороку аудитори повинні проводити незалежну оцінку ефективності діяльності відомства, в тому числі шляхом випадкової перевірки кримінальних проваджень. Такий аудит проводить комісія з трьох осіб, яких щорічно визначає президент, Верховна Рада і Кабмін. Поки що свого представника призначили Кабмін (Михайло Буроменський) і Рада (Володимир Василенко).

Директор НАБУ вважає, що ситуація з призначенням аудиторів занадто політизована.

"Я вважаю неправильним, коли ми працюємо вже третій рік і жодного разу не проводився аудит. Ті дії, які відбувалися в парламенті, свідчать про те, що більшість розглядала це як можливість розправи над керівництвом, тому шукали людину, яка в будь-якому випадку підпише негативний висновок. Тому ця історія так довго тривала", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram