ГоловнаПолітика

СБУ прийшла з обшуком до прорумунської організації в Чернівцях

Причиною стало поширення карти з регіоном у складі "Великої Румунії".

СБУ прийшла з обшуком до прорумунської організації в Чернівцях
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України проводять у Чернівцях слідчі дії в приміщенні однієї з громадських організацій, представники якої розповсюджували матеріали, які можуть містити заклики до порушення територіальної цілісності нашої держави.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України, перевіряють дані про представників організації, які під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої "Великої Румунії". Співробітники СБ України встановили, що видрукувані карти виготовлено для пропаганди "святкування" на території України 100-річчя створення "Великої Румунії", повідомляють на сайті спецслужби.

Правоохоронці також зафіксували, що учасники громадської організації поширювали літературу, що може містити заклики до відновлення так званої історичної справедливості через анулювання чинних міжнародно-правових і міждержавних документів і "повернення" територій Північної Буковини, Північної Бессарабії і Південної Бессарабії до складу румунської держави.

Зараз проходять слідчі дії в офісних приміщеннях громадської організації. СБУ повідомить про їх результати після завершення процесуальних дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram