ГоловнаПолітика

Спецдоповідач ООН відвідав чотирьох заручників на Донбасі

Вони в хорошому фізичному стані.

Спецдоповідач ООН відвідав чотирьох заручників на Донбасі
Фото: Макс Левин

Спеціальний доповідач ООН з питань тортур і жорстокого поводження Нільс Мельцер відвідав у колонії окупованої Макіївки чотирьох українських заручників, яких повинні були обміняти ще в кінці грудня 2017-го.

За словами Мельцера, вони перебувають в хорошому фізичному стані, проте рідко мають можливість спілкуватися з рідними, повідомляє Громадське.

Спецдоповідач відвідав в СІЗО №5 полонених українських військових Олександра Коринькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка і цивільного Романа Твердого.

"Вони спілкуються з сім'ями, але дуже рідко. Вони рідко мають можливість отримати лист або відповісти. Це найбільша проблема. За фізичним станом - біля них є їжа, вони не скаржаться на проблеми зі здоров'ям. Також полонені в стабільному емоційному стані", - сказав Мельцер.

У той же час додав, що українських заручників пригнічує те, що вони не знають дати, коли можуть бути звільнені з полону.

Олександр Коріньков - один з полонених, що містяться в Макіївській колонії вже понад три роки. 16 лютого 2015 року він - військовий 3-го полку спецпризначення - потрапив у засідку разом з товаришем по службі Сергієм Глондарем. Це сталося через місяць після його весілля.

Зараз в полоні залишається ще шість з тих, кого повинні були звільнити 27 грудня. Це військові Олександр Коріньков, Сергій Глондар, Богдан Пантюшенко і Роман Совков, і двоє цивільних - Олександр Поляков і Роман Твердой.

Раніше Україна в Мінську попросила ОБСЄ відвідати заручників на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram