ГоловнаПолітика

Міністри "нормандської четвірки" в Берліні обговорять питання українських політв'язнів у Росії

"Французька та німецька сторони нас підтримують".

Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" в понеділок, 11 червня, в Берліні обговорюватимуть насамперед питання українських політв'язнів у Росії та Криму, пообіцяв президент України Петро Порошенко на зустрічі з їхніми родичами.

Фото: president.gov.ua

"11 червня Павло [Клімкін] вирушить на зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату". І першим питанням, окрім введення миротворчої місії, режиму припинення вогню і імплементації Мінських угод, буде питання заручників. Ми вже узгодили і скоординували нашу позицію, французька і німецька сторони нас підтримують", - цитує президента його прес-служба.

Порошенко нагадав, що на переговорах у Мінську Україна передала список із 23 російських шпіонів, яких можна обміняти на українських політв'язнів. Також він звернувся до омбудсмена Людмили Денісової з проханням вжити можливих заходів, щоб забрати політв'язнів з Криму.

Останнім часом Порошенко обговорював питання політв'язнів з держсекретарем США Майком Помпео, прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, принцесою Ліхтенштейну Софією, яка є одним із керівників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Порошенко також підтримав ініціативу кримського політв'язня Володимира Балуха зі створення консультативно-координаційної ради при Президентові України, яка б займалася питаннями захисту прав і свобод громадян України на території окупованого півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram