ГоловнаПолітика

ГПУ порушила справу проти Мураєва за статтею "державна зрада"

Кримінальне провадження розслідуватиме СБУ.

ГПУ порушила справу проти Мураєва за статтею "державна зрада"
Евгений Мураев
Фото: inforesist.org

Генеральна прокуратура в п'ятницю внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про вчинення народним депутатом Євгеном Мураєвим злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) Кримінального кодексу.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Підставою для реєстрації справи стала промова нардепа Сергія Пашинського, проголошена в п'ятницю з трибуни Верховної Ради, в якій той звинуватив Мураєва в неправомірних діях.

"За повідомленням, 07.06.2018 останній в інтерв'ю "112 каналу" висловив власні судження щодо правомірності діяльності органів державної влади України, спрямованої на зупинку агресії з боку Російської Федерації, і надав правову оцінку засудженню судом країни-агресора українського кінорежисера Олега Сенцова як терориста, а саме особи, яка готувала підпали і вибухи, чим поставив під сумнів доцільність можливого обміну Олега Сенцова на осіб, обвинувачених і засуджених українськими судами за тероризм і сепаратизм", - сказано в повідомленні.

Досудове розслідування кримінального провадження доручено Головному слідчому управлінню СБУ.

Нагадаємо, 7 червня в ефірі українського телебачення депутат Мураєв використав стосовно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова слово "терорист", сказавши, що режисера "можна по-різному сприймати" і що "людина готувала підпали і вибухи".

Ця заява викликала резонанс в українському суспільстві і серед депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram