ГоловнаПолітика

Через звільнення Данилюка Україна може не отримати гроші МВФ, - екс-посол США

Питання в тому, чи відповідає закон вимогам МВФ.

Через звільнення Данилюка Україна може не отримати гроші МВФ, - екс-посол США
Фото: Влад Мусиенко

Незважаючи на ухвалений Верховною Радою закон про Вищий антикорупційний суд, рішення українського парламенту про звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка може перешкодити виділенню чергового траншу МВФ.

Таку думку висловив екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Один крок вперед, один назад? Верховна Рада нарешті проголосувала за створення Антикорупційного суду. Зараз питання полягає в тому, чи відповідає законодавство вимогам МВФ. Але рішення Ради звільнити міністра фінансів Данилюка може стати новою перешкодою для виділення траншів МВФ", - написав Пайфер у твіттері.

Нагадаємо, Верховна рада підтримала подання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів. На його місце призначили першого заступника міністра фінансів Оксану Маркарову. Також сьогодні Рада ухвалила в цілому законопроект "Про Вищий антикорупційний суд". Його створення - одна з основних вимог західних кредиторів.

У МВФ заявили, що перевірять закон про Антикорупційний суд на відповідність домовленостям. Співробітники МВФ висловили стурбованість інституційною роллю Міністерства фінансів України після звільнення міністра фінансів Олександра Данилюка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram